Jumaat, 12 Februari 2010

jAuHi ViRuS CoUpLe


anak-anak muda kita sekarang suka bercouple... couple ini menjadi trend dalam kehidupan seharian mereka.. patutkah hal sedemikian berlaku?? budaya couple yang dibawa dari barat ini memang berkesan pada hati remaja.. sudah pasti orang yahudi GELAK BESAR apabila VIRUS COUPLE ini berjaya.... apa gunanya couple??? bukan kah Allah menyuruh kita berkahwin?? kenapa nak couple??? ramai yang pandang remeh tentang hal ini tapi VIRUS ini sebenarnya kunci utama untuk menghancurkan kehidupan anak muda kini.


Kenapa tak boleh couple??? sebab dalam virus couple ni penuh dengan isi-isi dosa... yang di mana isi-isi dosa itu akan membawa kita teruss ke neraka jahanam... contohnya banyak sangat, kita mula dengan contoh bermesej. apabila kita mesej dengan kekasih kita berdua-duaan sudah pasti ada orang ketiga iaitu syaitan untuk menggoda kita.. dalam mesej tu kita cakap benda yang sia-sia cth: " ayang sayang saya x??" " baby dah makan?? nak abg suapkan?" itu lah contoh ayat yang sia-sia dalam mesej anak remaja kita sekarang... selepas kita mesej sudah pasti kita akan terbayang-bayangkan kekasih kita ka.. apabila kita bayang akan kekasih kita maka di situ telah secara automatik kita ZINA HATI....


apabila pasangan couple keluar di pekan, ketika bersiar-siar di jalanan sudah pasti mereka akan berpegangan tangan antara satu sama lain.. ala nak tunjuk SWEET COUPLE la konon... ada yang pegang tangan... ada yang peluk badan... ada yang pegang sana sini.... SEE....ini lah yang remaja couple sering lakukan... apabila mereka berkelakuan sedemikian, maka mereka tergolong dalam golongan manusia yang berZINA TANGAN....


kalau dah pegang-pegang... raba-raba sana sini ikut sesuka hati sudah pasti kekasih itu akan cair tambahan pula dengan curahan asid syaitan mmm lagi la macam-macam boleh jadi..tak cukup berpegang-pegang... CIUM sana-sini pula....aduh!!!! apa la nak jadi dengan remaja zaman sekarang??? YA ALLAH..... bila mereka dah cium maka mereka telah melakukan ZINA MULUT...


cium pipi... cium mulut... cium sana.. cium sini..... lama-lama dapat green light buat yang seterusnya.. bila dah mula cium-cium tu hampeh la... mesti jatuh ke lembah maksiat... masa berzina semuanya best... bila perempuan dah kembung perut sapa nak tanggung??? lelaki tadi?? jangan harap la.. ini dikira ZINA BADAN.. semasa berzina semua ini sudah pasti melihat segala aurat kekasih nya... bila dah tengok aurat orang bukan mahram nie kira nya ZINA MATA la...


ape yang best couple?? saya pun pernah couple tapi saya rasa nothing special ini this viruss... menjahanamkan lagi ada la...apabila couple macam-macam fitnah boleh berlaku... kita susah fokus dalam kehidupan apabila bercouple kerana fikiran ini hanya terbayang akan Si Dia....Firman Allah ada tercatat " JANGAN MENGHAMPIRI ZINA KERANA IA ADALAH PERBUATAN YANG KEJI DAN JALAN SESUATU YANG BURUK". apa guna nya kita bersusah payah menjaga cinta manusia?? sedangkan cinta Allah iaitu pencipta kita abaikan... remaja sekalian bangunlah dari tidur mu yang fana itu....

2 comments:

wans-syazwana berkata...

btoi3..

Abir Damia berkata...

btl..tapi rmai yang terkandas,syukur alhmdlh jika ada mereka yg sedar sblm,tlambat.

Catat Ulasan